Wat kun je zelf doen?

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 om 15:12

Wat kunt u zelf doen

Informatie over verduurzaming van uw eigen woning en leefomgeving.

 • Zonnekaart

  De zonnekaart laat u met één druk op de knop zien welke daken geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen of zonneboilers. De kaart toont de dakvlakken die voldoende zoninstraling hebben en geeft een goede inschatting van het aantal zonnepanelen dat hierop geplaatst kan worden. Met behulp van een eenvoudige rekenmodule kunt u snel uitrekenen wat de investering zal opleveren.

 • Drents Energieloket

  Het Drents Energieloket wil huiseigenaren van Drenthe van goed onafhankelijk advies voorzien om energie te gaan besparen of om duurzame energie te gaan opwekken in hun woning.

 • Links energiebesparing

  Energiebesparing is zowel goed voor het milieu en klimaat als uw portemonnee. Met kleine maatregelen kunt u al veel energie besparen. Ook zijn er bepaalde subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kunt maken.

 • Stimuleringsregeling verwijdering asbestdaken Drenthe

  De provincie Drenthe heeft geld beschikbaar gesteld om het verwijderen van asbestdaken in de provincie Drenthe te stimuleren. Lees verder voor meer informatie over de ‘Asbestregeling Drenthe’. Aanvragen kunnen worden ingediend van 15 november 2017 tot 1 januari 2020.

 • Duurzaamheidslening

  U kunt bij de gemeente Meppel een lening aanvragen om uw woning energiezuiniger te maken. U leent dan geld met een aantrekkelijke rentekorting en u bespaart op uw energierekening.

 • Gezamenlijke inkoopactie verduurzamen koopwoningen

  18 juni 2020

  De gemeente Meppel organiseert in samenwerking met Winst uit je woning een advies- en inkoopactie. Tijdens de actie wordt met een zeer grote groep huiseigenaren in Meppel ingekocht. Hierdoor zijn de voorwaarden van de isolatiemaatregelen en zonnepanelen goed en de prijzen scherp. De uitvoerende bedrijven worden door middel van een veiling gekozen waarbij lokale bedrijven een streepje voor krijgen.

 • Steenbreek Meppel

  De gemeente Meppel gelooft dat een groene omgeving aantrekkelijker en beter is voor de inwoners. Een groene leefomgeving zorgt voor meer biodiversiteit, minder wateroverlast en een koelere stad in warme periodes. Meppel heeft zich daarom aangesloten bij Steenbreek.

 • Praktische tips voor een duurzamer leven

  Iedereen kan wat doen voor het klimaat. De overheid, bedrijven en jijzelf, iedereen doet wat. Dat kan iets groots zijn of juist klein. Goedkoop of duur. De een laat zijn vloer isoleren, terwijl de ander minder voedsel wil verspillen. Iets doen voor het klimaat doe je op jouw manier. Bekijk hieronder de mogelijkheden en wat het beste bij je past.

 • Waardebon voor energiebesparende producten

  15 september 2020

  De afgelopen weken kregen woningeigenaren een brief met een code. Met de code kunnen ze tot € 50 declareren. Woningeigenaren kunnen bij lokale bouwmarkten energiebesparende producten kopen, zoals ledlampen, tochtstrips, isolatiemateriaal en radiatorfolie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.