Marcel Kiekebos

Kiekebos Klimaat en Duurzaam

Adviseur op het gebied van energie en duurzaamheid

Michel Klooster

MK Vastgoedadvies
Adviseert onafhankelijk over energie en duurzaamheid

Quickscan energie

Als u wilt weten wat u kunt besparen op energie door uw woning te isoleren of zelf energie op te wekken, kunt u een afspraak maken met een energie /wooncoach. Deze komt dan bij u langs, bespreekt uw wensen en verzamelt gegevens over uw woning en energieverbruik. Op basis daarvan krijgt u een eerste inzicht in het energiezuiniger maken van uw woning en weet u waar de kansen liggen om te besparen. De adviseur is bemiddelt ook bij het aanvragen van offertes.

 

Wat kost het?  
De energiescan kost normaal € 100.- inclusief btw.

Vochtproblemen en thermografisch onderzoek

Veel woningen hebben problemen met vocht en schimmel. Deze problemen ontstaan door de onbalans tussen de isolatie en ventilatie van de ruimte. De gehele thermische schil van de woning moet in balans zijn. Met de thermische schil bedoelen we de muren, ramen, vloeren en het dak. Wanneer sommige onderdelen goed geïsoleerd worden in tegenstelling tot andere onderdelen, zal een matig tot niet geïsoleerd oppervlak snel afkoelen.
We weten dat lucht met een hoge luchtvochtigheid gaat condenseren op koude oppervlakken. De condens ontstaat dus op de slecht geïsoleerde oppervlakken met als gevolg: vocht- en schimmelproblemen. Wanneer de ventilatie in zo’n situatie ook te wensen overlaat, dan is het vochtprobleem helemaal compleet. Onze adviseur doet bij vochtproblemen onderzoek naar de staat van de isolatie en ventilatie en geeft u advies tot verbeteringen.

Wat kost het?
Prijs op aanvraag.

Thermografisch onderzoek

Door middel van een thermografisch onderzoek is het mogelijk de kwaliteit van de thermische schil van uw woning te beoordelen. Op basis van de geleiding van temperatuur warmt uw woning aan de buitenzijde op. Aan de binnenzijde koelt deze juist af. Welke onderdelen van uw woning het meeste opwarmen of afkoelen is afhankelijk van de kwaliteit van de isolatie. En de aanwezigheid van koudebruggen. Door middel van een thermografische camera is dit opwarmen of afkoelen in beeld te brengen. Het lekken van warmte wordt duidelijk zichtbaar. Hierdoor krijgt u goed inzicht in de grootste energielekken van uw woning. Ook bij lekkage van een verwarmingssysteem of waterleidingen kan een thermografisch onderzoek uitkomst bieden. Deze systemen en leidingen kunnen in vloeren of muren zijn weggewerkt. Onze adviseur levert u na een thermografisch onderzoek een rapport met de bevindingen en de aanbevelingen tot verbetering van uw woning.

Wat kost het?
Voor €175 inclusief btw bieden we u deze thermografische onderzoeken van woningen aan.

duurzaamheidsadvies

Bij een duurzaamheidsadvies krijgt u bezoek van een adviseur, welke naar aanleiding hiervan een uitgebreide rapportage opstelt waarin u kunt zien welke verbeteringen een gunstig effect hebben op de energieprestatie, wat de investering is van de gewenste verbeteringen en op welke termijn de investeringen zich terugverdienen. Besparen is van belang, maar wellicht is wooncomfort voor u van groter belang, zoals aangename temperatuur, goede luchtkwaliteit en geen vocht- en schimmelproblemen. Tegelijkertijd wordt bekeken voor welke subsidies u in aanmerking kunt komen. Kortom, met een duurzaamheidsadvies verbetert u het wooncomfort en helpt u tevens het milieu.

Wat kost het?
Voor een gemiddelde vrijstaande woning kunnen we u dit maatwerkadvies aanbieden voor € 545.- inclusief btw.

 

Maatwerkadvies woningen

Met maatwerkadvies voor woningen krijg u een inzicht in de huidige energieprestatie van uw woning. Waar gaat nu veel energie (gas, kWh) verloren. Vervolgens krijgt u advies over hoe u dit kunt verbeteren. Dit advies bestaat altijd uit concrete maatregelen. Hierbij is de investering doorgerekend. Ook is de besparing in euro's, kWh en m3 gas en daarmee de terugverdientijd van uw investering berekend.


Hoe werkt het?

1. De EPA-W adviseur doet een opname in de woning. Hierbij wordt uw woning in kaart gebracht. Gekeken wordt naar; isolatie (vloer, gevel, dak), glas, installaties (verwarmen/koelen), verlichting en andere factoren die het energieverbruik beïnvloeden.

2. We sturen u het maatwerkrapport met verbeteradviezen. In het rapport staan concrete adviezen, inzicht in investeringen, besparingen en terugverdientijden. Daarmee weet u precies hoe u uw bedrijfspand energiezuiniger en duurzamer kunt maken.

3. De adviseur ligt het maatwerkrapport telefonisch toe en geeft toelichting en beantwoord eventuele vragen. 


INHOUD ADVIESRAPPORT
1. Huidige energieprestatie van de woning: Hoe presteert uw woning nu op het gebied van energiezuinigheid. Waar gaat veel verloren aan energie. Waar wordt de energie nu vooral voor gebruikt. Hierbij wordt ook het huidige energielabel van het pand uitgerekend. 
2. Adviezen om het pand energiezuiniger te maken: Hierbij worden energiebesparende maatregelen of combinaties van maatregelen geadviseerd. Hierbij houden we rekening met de uitvoerbaarheid van de maatregelen. Dit is altijd afhankelijk van de woning zelf, het budget en de doelstellingen van de eigenaar. 

3. Investering, besparing en terugverdientijd: Inzicht in de investering die nodig is om de geadviseerde maatregelen te kunnen uitvoeren. Ook berekenen we de besparing in €, kWh en m3 gas. Daarmee kunnen we ook de terugverdientijd van de energiebesparende maatregelen uitrekenen. U krijgt dus een goede financiële onderbouwing in het rapport. 
4. Nieuwe energielabel van de woning (en eventueel registratie hiervan): Inzicht in het nieuwe energielabel na het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen. Het is ook mogelijk het nieuwe energielabel voor u te registreren nadat u de maatregelen heeft uitgevoerd. 

 

Wat kost het?
Voor een gemiddelde vrijstaande woning kunnen we dit maatwerkadvies aanbieden voor
€ 485.- tot € 725.- inclusief BTW (afhankelijk van de woning).

 

 

--------------

Aanmelden voor een energieadvies

 

Berekeningen bij Energieneutraal of passief bouwen

Beng betekend “Bijna energie neutraal gebouw”.
Een energie nul woning of passiefhuis moet zodanig gebouw worden dat er zo min mogelijk energie verloren gaat. Alles moet exact op elkaar zijn afgestemd. Om dat te controleren maak je een berekening van de energiestromen door het gebouw.  Dit doen we met de Pasiefhuis (phpp) methode via De Nederlandse Nzeb- tool.

Wat kost het?
We maken graag een offerte op maat voor deze berekeningen.

Isolatieadvies

Isoleren is maatwerk. Het isoleren van een woning is altijd maatwerk. Daarom kunt u via energieloket Meppel een vrijblijvend isolatie-adviesgesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek bekijkt de adviseur uw mogelijkheden en adviseert welke isolatiemaatregelen of materialen hij of zij het beste vinden. Het is een deskundig adviseur van een deskundigbedrijf die u gratis een deskundig en onderbouwd isolatie advies op maat kan geven.

U bent niets verplicht.

Zonnepaneeladvies

Uw woning geschikt? Geïnteresseerd in zonnepanelen? Dan is het belangrijk dat uw woning hiervoor geschikt is. Dit is afhankelijk van een aantal factoren: De woning waarop u de zonnepanelen wilt plaatsen is in uw bezit
Woning met plat of schuin dak: Beide daken vergen andere installatie, daarom is het belangrijk om te weten wat voor dak het betreft.
Ligging van het dak: De ligging van het dak ten opzichte van de zon beïnvloedt de opbrengst. 
Grootte van het dak: Hoe groter uw dak en de beschikbare oppervlakte daarvan, hoe meer zonnepanelen u kunt plaatsen op uw dak.

Vraag vrijblijvend een zonnepaneel advies aan. Het is een deskundigadviseur van een deskundigbedrijf die u gratis een deskundig en onderbouwd advies op maat kan geven.

U bent tot niets verplicht.

 

Advies bij Energieneutraal of -passief bouwen

Energieneutraal of -passief bouwen is anders bouwen, anders dan we altijd hebben gedaan.
De aandacht bij de bouw van dit soort woningen richt zich volledig op het voorkomen van energielekken. Energie kan weglekken door kieren, slecht aangesloten isolatie, koude bruggen en oude ventilatiemethodes.
Een energie nul woning of passiefhuis is daarom zeer goed geïsoleerd, luchtdicht afgeplakt en voorzien van ventilatie met warmte terugwinning.
Nog lang niet iedere aannemer is op de hoogte met de meest energiebesparende technieken.
Voor advies, training of berekeningen kunt u bij ons terecht.

Wat kost het?
We maken graag een offerte op maat.