Het Drents Energieloket komt naar je toe!

Gepubliceerd op 6 oktober 2021 om 15:18

Dit najaar start het Drents Energieloket aan een tour door Drenthe. Je kunt het ‘loket op wielen’ de komende weken in vier of vijf gemeenten tegenkomen. Het Drents Energieloket voorziet bewoners van energieadvies, biedt hulp bij het verzilveren van de waardebon en helpt bewoners en energiecoaches aan elkaar te koppelen. Daarnaast worden er deze winter, na het succes van vorig jaar, weer warmtescans gemaakt in geselecteerde wijken. 

Het Drents Energieloket heeft, ondanks het feit dat het loket op wielen in de stalling moest blijven, de afgelopen maanden niet stil gezeten. Via webinars, vragenuurtjes, warmtescans en het telefonische loket zijn er heel veel Drentse huishoudens geholpen met het besparen van energie in huis. Toch is de drang om met het loket op wielen de wijk in te gaan groot. ‘Mensen écht kunnen spreken, ze verschillende isolatiematerialen laten zien en voelen, die verbinding in de wijk zien, daar kijk ik echt naar uit. Die momenten wanneer buren met elkaar in gesprek raken, ervaringen uitwisselen en blijkt dat ze elkaar kunnen helpen. Dat is toch fantastisch,’ aldus Daniël van der Kleij, één van de energieadviseurs van het Drents Energieloket. 

Iedereen is welkom

Op vrijdag 15 oktober staat het Drents Energieloket in de middag (13.00-17.00 uur) met hun Loket op Wielen in de Haveltermade bij de Kruiskerk. Hier is, naast het Drents Energieloket, ook Bespaar Lokaal aanwezig, om bewoners en energiecoaches aan elkaar te koppelen. Iedereen met vragen over energie besparen en opwekken is welkom. Daarnaast kun je hulp krijgen bij het verzilveren van de waardebon van €50 of meer te weten komen over verschillende isolatiematerialen, warmtepompen en zonnepanelen.

 

 

Drents Energieloket 'op wielen'
Datum: 15 oktober

Kruiskerk Haveltermade Meppel
 Tijd: 13.00 - 17.00 uur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.