Gezamenlijke inkoopactie verduurzamen koopwoningen

De gemeente Meppel organiseert in samenwerking met Winst uit je woning een advies- en inkoopactie. Tijdens de actie wordt met een zeer grote groep huiseigenaren in Meppel ingekocht. Hierdoor zijn de voorwaarden van de isolatiemaatregelen en zonnepanelen goed en de prijzen scherp. De uitvoerende bedrijven worden door middel van een veiling gekozen waarbij lokale bedrijven een streepje voor krijgen.

De actie geldt onder andere voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Er wordt alleen samengewerkt met leveranciers die voldoen aan strenge voorwaarden. Hierdoor zijn kwaliteit, service en garantie gegarandeerd en stimuleren we de lokale economie in deze zware tijd.


Voor wie?

Veel huizen zijn tijdens de bouw beperkt geïsoleerd, Als u nog niet of weinig geïsoleerd hebt, zijn uw stookkosten hierdoor in verhouding hoog. Deze kosten kunt u sterk verlagen door gebruik te maken van deze inkoopactie en de subsidie.

Welke maatregelen zijn interesseant voor welke bouwjaren:

BouwjaarMaatregelenvoor 1915glas en zonnepanelen1915-1929vloer, glas en zonnepanelen1930 - 1971vloer, spouw, glas, zonnepanelen en ventilatie1972 - 1983vloer, glas, zonnepanelen en ventilatie1984 - 2004glas, zonnepanelen en ventilatie2005 en laterglaszonnepanelen en ventilatie

Neemt u als huiseigenaar twee of meer isolatiemaatregelen zoals spouwmuur- en vloerisolatie of dubbel glas? Dan kunt u van de rijksoverheid gemiddeld 20 procent subsidie krijgen op de kosten (‘Subsidie Energiebesparing Eigen Huis’). Met deze actie en de subsidie willen wij u helpen uw energierekening te verlagen. Daarnaast willen wij u ook helpen uw woning klaar te maken voor het verdwijnen van aardgas. Tussen 2030 en 2050 zal het aardgas in Nederland namelijk verdwijnen. In bijlage maatregelen voor uw woning (PDF) kunt u zien welke maatregelen voor uw woning het meest interessant zijn om de energierekening te verlagen. In de bijlage wordt ook een lening vanuit de overheid besproken. Deze lening maakt het mogelijk de energierekening in één keer vergaand te verlagen.

 

LET OP !

Lang niet alle plaatsingen van winstuitjewoning worden uitgevoerd door lokale installateurs. 

Vergelijk daarom gerust uw verkregen offerte met onze lokale ondernemers. 

BAKKER TIB 

SONKRAG NEDERLAND

Alle voordelen van de inkoopactie

 • Gemiddeld 20 procent subsidie beschikbaar op isolatiemaatregelen.
 • Tijdelijk een lage prijs door inkoop op grote schaal en een laag btw-tarief op de arbeidskosten.
 • Onafhankelijke controle aan huis voor het veilig aanbrengen van isolatiemaatregelen. Na aanschaf van zonnepanelen ontvangt u 21% btw terug van de Belastingdienst.
 • Zonnepanelen kunt u nu ook huren. Hiermee profiteert u maximaal zonder investering.
 • Lening mogelijk vanuit de Provincie Drenthe voor afname van meerdere/alle maatregelen tegelijk.
 • Uitgevoerd binnen één dag door gekwalificeerde bedrijven met een hoge klanttevredenheid.
 • Een flink lagere energierekening en een comfortabele woning.
 • Met uw deelname stimuleert u de lokale economie.


Informatievideo online beschikbaar

Wanneer u zich vrijblijvend heeft aangemeld ontvangt u een link naar de online informatievideo over de aangeboden energiebesparende maatregelen en de gezamenlijke inkoopactie. In deze video vindt u ook antwoorden op veel gestelde vragen. Vragen op basis van de video kunt u ons gewoon per mail stellen.


Meedoen met de inkoopactie

 1. U schrijft zich vóór 31 juli 2020 gratis en vrijblijvend in op www.winstuitjewoning.nl
 2. Het team van Winst uit je woning controleert uw woning. Bij eventuele vragen wordt u gebeld.
 3. U ontvangt advies en vrijblijvende offertes op maat als volgt:
  1. Bij interesse in zonnepanelen: ontvangt u vrijblijvend een offerte op maat van de installateur die de veiling gewonnen heeft. Deze offerte wordt in vrijwel alle gevallen telefonisch en met behulp van satellietbeelden samen met u op maat gemaakt. U ontvangt de offerte voor koop en/of huur van zonnepanelen per e-mail; Ook als er geen zonnepanelen op uw dak kunnen/mogen kunt u wellicht toch van de voordelen van zonnepanelen genieten, kijk voor meer informatie op www.winstuitjewoning.nl
  2. Bij interesse in spouwmuur- en/of vloerisolatie: ontvangt u een e-mail om een onafhankelijk huisbezoek in te plannen. Hiervoor wordt een eenmalige bijdrage gevraagd van € 29,-. Na deze onafhankelijke controle weet u óf en op welke manier uw energierekening het best en veilig verlaagd kan worden; De eenmalige bijdrage van € 29,- verzekert de onafhankelijkheid van uw controle.
  3. Bij interesse in overige maatregelen (waaronder isolatieglas) ontvangt u de offerte op maat op basis van de door uzelf aangeleverde gegevens via de site.
 4. U ontvangt alle vrijblijvende offertes per e-mail en neemt zelf uw besluit.
 5. De eventuele subsidieaanvraag of btw teruggave wordt voor u geregeld.


Veilig geadviseerd en uitgevoerd

Voor het opstellen van de offertes voor spouwmuur- en vloerisolatie is een onafhankelijk advies aan huis vereist. Deze huisbezoeken worden op veilige wijze uitgevoerd volgens de richtlijnen van het RIVM. De adviseur werkt voornamelijk buiten (voor de spouwmuur) en/of in de kruipruimte (voor de vloer). Overleg met u vindt plaats buiten de woning en op gepaste afstand. Het huisbezoek duurt gemiddeld 20 tot 30 minuten. U plant dit bezoek zelf in op een moment dat u schikt. Isolatie- en installatiebedrijven kunnen de komende periode ook veilig doorwerken. Het plaatsen van zonnepanelen en spouwmuurisolatie vindt vrijwel volledig plaats vanaf de buitenkant van de woning. Vloerisolatie wordt vanuit de kruipruimte aangebracht. U bepaalt zelf wanneer u een klus laat uitvoeren.

LEES OOK DE ANTWOORDEN OP VEELGESTELDE VRAGEN>>